8 maart Urban Trend Seminar

Carin Frijters van  CF-Retail: “Ik heb genoten”, “jij kijkt niet, jij ziet”                              Hilde Roothart van Trendslator: Leuk dat je zo actief bent, je geeft die energie ook aan anderen (over geven gesproken) ” Jeroen Oeloff Sourcing manager, oa voor Sissyboy: “Professioneel, boeiend en vooral heel inspirerend”

Afgelopen donderdag organiseerde Urban Fair de Urban Trend Seminar. Centraal stond het nieuwe calvinisme en hoe we langzaam transformeren naar een duurzamere en intuïtievere samenleving. 7 duurzame trends  brachten de veranderende mentaliteit van de nieuwe urban consument in beeld gebracht , net als de drijfveren van de moeilijk grijpbare consument. En ook hoe je als ondernemer betekenisvolle merken en waardevolle producten ontwikkelt, die aansluiten bij de nieuwe tijdgeest. Van de partij waren enthousiast en inspirerende “mindshared people” mensen van Butterflyworks, CF-retail, Philips, Sissyboy, Youbedo, Trendslator en studenten van de International Lifestyle studies, Fontys hogeschool.

Er ontstonden interessante discussies over het belang en de haalbaarheid van sustainability en fairtrade. Conclusie van de dag, sustainability is complex….zeker als de omzetten onder druk staan verschuift het  onderwerp al snel naar onderaan de agenda. Logisch als het water je aan de lippen staat. Maar bieden sustainable design en een ander trend ritme niet juist ruimte voor creatieve innovatie, lange termijn focus en dus continuïteit? Is het niet de manier om de crisis achter ons te laten!? De grote vraag… Hoe doe je dat?

CREATE!  DESIGN the CHANGE! Donderdag 22 maart geeft Urban Fair de Urban Masterclass.  Tijdens deze verdiepingssessie laat Urban Fair zien hoe je een stijlvol en duurzaam assortiment creëert met een andere trendritme. De 7 duurzame trendthema’s worden vertaald naar 4 design richtingen die met behulp van inspirerende moodsboards, kleurkaarten en productvoorbeelden richting geven aan je productontwikkeling en assortimentsbeleid voor 2013-2015.

Kijk voor meer informatie op: www.urbanfair.net/189-urban-trend-masterclass.html Graag tot donderdag 22 maart!

 

Photography: Paula Bartoszuk (International lifestyle studies)