Together to Another Trend Rhythm

Afgelopen donderdag organiseerde Urban Fair haar eerste Trend debat. Het centrale thema: ‘Together to Another Trend rhythm’. Veel vrouwelijke ondernemers, spraakvolle mannen, weinig grijze pakken, excellente studenten, een positieve spirit en veel creativiteit kenmerkten deze middag. Home made food, fair wijn, urban grooves en zelfs een urban fair design market voor de shopaholics maakte de middag compleet. ‘Minder van meer, meer van beter’ is de boodschap van Urban Fair:  Het nieuwe calvinisme verteldt ons dat de mentaliteit van de nieuwe consument verandert en dat de behoefte aan een slower quality life groeit. Een langzamer leven naast het snelle real time en online bestaan.

‘Follow your own star’ is de gemeenschappelijke boodschap. Op het ‘Carpet of life’ van Butterfly Works op de NSDM in Amsterdam Noord vertelde 3 ondernemers hun inspirerende verhaal over hun drijfveren en keuzes. Inside out! Is de boodschap van David Holscher van Mr Jones. Onderneem vanuit jouw betekenis, doe waar jij in gelooft, creëer daar je markt omheen. Zijn quote: ‘The future is already here but not yet distributed’. Vanuit deze filosofie creëert Mr Jones een mooi, kwalitatief thee merk die zowel van binnen als van buiten van een goede smaak getuigd. Joyce van Overbeek toverde haar huis en keuken om in Fair+ Fair. Vanuit haar passie voor wonen en haar behoefte om haar rijkdom te delen creëerde zij een nieuwe interieurshop. Koop je een mooi product voor in je huis dan maak je het voor de producenten mogelijk een thuis te bouwen. ‘Kriebels, aandacht en levensvreugde’ dat is waar het om draait. Vanuit deze filosofie laat Irene Mertens van Sukha Amsterdam zien dat je succesvol kan ondernemen in tijden van crisis. Haar boodschap is samen, want alleen samen met haar ‘Suhka familie’ van freelancers en kunstenaars, is zij in staat een inspirerend en energiek concept neer te zetten waarmee zij mensen raakt.

Onder leiding van Melissa Marijnen en 6 trendcaptains; Hilde Roothart van Trendslator, Carin Frijters van CF Retail, Claudia Lieshout van Philips, Hester Ezra van Butterfly Works Lonneke Verbunt van Brandmission & Linda Vermaat van VOER over eten, zochten we tijdens het trend debat samen naar een oplossing voor een ander ritme in de samenleving en de retail. Conclusie: de massa moet wellicht nog overtuigd worden maar de trendsetters en early adaptors gaan al  en de ‘new entrepreneurs’ ook! Met een focus op mooie producten, fun, passie en empowerment in plaats van geld of duurzaamheid Natuurlijk is een rendabel business model belangrijk om betekenisvol te kunnen ondernemen. Maar inspiratie en creativiteit zijn de belangrijkste tools, de ‘gouden regel’ Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet’ is de basisvoorwaarde.

Duidelijk dat we het samen moeten doen. En dat is net hoe dit bijzondere trend debat tot stand kwam: door Co-productie. Een kaartje koste 50 euro maar als je actief meehielp het debat te organiseren was het kaartje gratis. Urban Fair als initiator, maar met Headroom als co- productie partner en Mellissa Marijnen van YFM als debatleider. Zonder hen had het event niet in deze vorm gestaan. Bijzonder veel dank aan de Sprekers en Trend Captains. Dank Butterfly works voor de inspirerende locatie! Younica, dank voor de coördinatie van de market. Dank Dutch in Style for the inrichting en de creatieve input! Dank DJ JOEHOE en DJSoulisious voor the Urban Grooves. Ook productie team Fenja, Yvonne, Eva, Erna en Cammy, dank voor jullie enthousiasme en hulp!

Heb je dit innovatieve co-productie debat gemist? Geen probleem. In het najaar zal het Trend Debat part II plaats vinden. Later deze week ook een uitgebreid inhoudelijk verslag op de website! Houd ook de website in de gaten voor de vervolg expert sessies van Butterfly Works & Urban Fair!

Voor alle andere co-producers. Dank voor jullie inbreng en inspiratie!

 

Editorial: Helene Vogelaar   Photo’s : Paula Bartoszuk (International Lifestyle Studies)