Start-up tour XXL

 

‘CHANGE BUSINESS AS USUAL’. Afgelopen woensdag fietste Urban Fair mee met de Start-up tour XXL. Een geweldig initiatief van Professional rebel en Professional Passionates. 2 ladies van dit initiatief, Linda Vermaat en Melissa Marijnen waren in 2012 als trendexpert en moderator betrokken bij het grote sustainable trend debat van Urban Fair. Net zoals tijdens het trenddebat, stond ook vandaag ook het nieuwe ondernemen centraal .

LIFESTYLE TOUR. Met prachtig weer, fietste Urban Fair mee door Amsterdam om kennis te maken met een 3 jonge start-ups. Jonge maar soms al door de wol geverfde ondernemers die met hun nieuwe verfrissende kijk op ‘business’, los van de corporate mentaliteit, letterlijk een andere kant opsturen. Hoe doen zij dat? ‘Change business as usual’ Wat zijn hun drijfveren?Samen met andere innovatieve geesten van PostNL, Auping, Stichting Doen, Nationale postcode loterij, Beer & partners en Dopper bezochten we onder leiding van onze tour-guide Gregor van Rockstart 3 ‘lifestyle’ merken: YUMECO, LABEL2LABEL en MUD JEANS.

Dit is wat we leerden van de game changing start-ups:

LABEL2LABEL, Give your wardrope a second life. Wees service gericht en duurzaam in detail maar bovenal. be fashionable!

MUD JEANS, lease a jeans: Grond stoffen worden schaarster, daar moeten we op een andere manier mee omgaan. Denk innovatief en koppel je idealen aan een rendabel business model.

YUMECO, zacht eco bed & bad goed :Gewoon gaan met een onnoemlijke naïviteit en doorzettingsvermogen! Organisch mee bewegen op de stroom en elke dag leren van wat werkt en wat niet werkt.

PLLEK. Met deze lessen discussieerde we bij restaurant Pllek nog verder tijdens een super diner van ‘Varkensroosteren’ onder leiding tafelhoofd Jeffrey Prins van Stichting DOEN. David van Mr Jones was weer van de partij als een van de keynote speakers. Voor mij het voorbeeld van hoe je succesvol vanuit pure waarden een prachtig kwalitatief (thee) merk op de markt kan brengen.

ROZE (ehh oranje) BRIL : Kijk je door een roze – nou ja, een oranje 3D printed- bril, dan krijg je een verfrissende blik op de toekomst en ervaar je een nieuwe dimensie ondernemen. Daarom werd Gregor Noltes van Rockstart. natuurlijk uitgeroepen als beste tourguide!

GEWOON GAAN! Conclusie van vandaag: DOEN! Intuïtieve keuzes zijn altijd de beste keuzes. Laat je intrinsieke waarden je drijfveer zijn en wees niet bang om fouten te maken! Succesvolle ondernemers zijn die ondernemers die simpelweg instaat zijn problemen beter op te lossen dan een ander. De Start-ups van vandaag gaan gewoon. Zij doen het niet voor de Chicks, the fame or the money. Ze volgen hun talent en drijfveren. Zij geloven in de ‘new values’ en in hun producten die de wereld een beetje beter maken.

De komende weken volgt er een blog met een uitgebreider verslag van de 3 start-ups! Kan je niet zo lang wachten of ben je nieuwsgierig welke verhalen je ook gemist hebt? Bekijk alvast 2 andere start-ups: Bilder & De Clercq & Hutspot en laat je inspireren tot het nieuwe ondernemen!

Tekst en fotografie:  Helene Vogelaar