LOCAL GOODS WEEKEND MARKET

Of je nu in Kaapstad bent, London of in Amsterdam. De Local Markets zijn niet meer weg te denken. Amsterdam West heeft er sinds vorig weekend een nieuwe local market bij! Op de prachtige locatie van de gerenoveerde tramremise De Hallen, vond vorige week de eerste editie van LOCAL GOODS WEEKEND MARKET plaats.

De market is een initiatief van Pakhuis de Zwijger, Indiebrands en Made in Amsterdam, een platform voor Amsterdamse ondernemers en lokaal gemaakte producten.   40 independent food en creative ondernemers presenteerden hun LOCAL GOODS aan meer dan 10.000 hipsters en andere bezoekers.

Veel aandacht voor lekker eten en natuurlijk lokale ambachten: filter koffie van Lot Sixty One, glutenvrij ijs van Professor Grunchschabel, gerookte morzerella van de Proeftuin amsterdam,  Zazzy’s 3d geprinte sieraden, kamerplan nieuwe stijl van Pikaplant en zelfs een vlotte knipbeurt van Kinky kappers.

De hallen is een prachtige cultural heritage van Amsterdam en een hommage aan de locale ondernemers. De nieuwe culturele hotspot in Amsterdam West wordt het toneel van een ambachtscentrum, fietswerkplaats, filmhuis, de bibliotheek, kunstuitleen, maar er komt ook een hotel, een kinderdagverblijf en tv studio’s. en natuurlijk de foodhallen!

Heb je de Local Food Market vorige week gemist? 17 & 18 mei + 21 & 22 juni heb je nog een kans!

http://www.dezwijger.nl/108658/nl/local-goods-weekend-market

Fotografie + tekst: Helene Vogelaar, Urban Fair