Laten we het tijdperk van de mensheid begroeten!

“Laten we het menselijke tijdperk begroeten!” 

Wubbo Ockels heeft afgelopen zondag onze aarde verlaten. Dit keer voor altijd. Hij was een grote inspirator en een voorvechter voor een positieve duurzame cultuur.

Zijn grenzeloze optimisme maakte hem tot astronaut maar zijn taak was hier op aarde. Een blik vanuit de ruimte op de aarde deed hem beseffen dat de aarde een prachtige maar kwetsbare plek is die we moeten koesteren en beschermen.

Wubbo was als hoogleraar verbonden aan de TU delft en initieerde diverse innovatieve projecten zoals Happy energy, Superbus, Ecolutions en De Groene Grachten. Met zijn visionaire initiatieven zocht hij naar een nieuwe religie, naar een nieuwe energie en nieuwe positieve benadering: Humanity!

Wubbo Ockels streed tot in zijn laatste dagen voor de toekomst van onze aarde en voor het voortbestaan van de mensheid. In zijn laatste brief aan de wereld heeft hij een boodschap. “Stop met de vernietiging van de mensheid! De industriële revolutie heeft ons gebracht in een ongewenste situatie waarin we de aarde uitputten. We moeten een nieuwe houding vinden, een nieuwe cultuur, een nieuwe instelling en nieuwe manier van leven, nieuwe manier van zaken doen. Als we geloven in de mensheid, beschermen we automatisch onze aarde en onze natuur. De mensheid, de natuur en de aarde zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”

Hij vatte zijn visie samen in de 10 geboden voor de mensheid.

  1. De mensheid is onscheidbaar
  2. Het doel van de mensheid is overleven
  3. De mensheid heeft de aarde en natuur nodig
  4. Ons doel is om de mensheid te ondersteunen, en daarmee de aarde en natuur
  5. We moeten iedereen respecteren die voor dat doel strijdt
  6. Iedereen is verbonden met iedereen via de mensheid
  7. Iedereen is verbonden met de natuur en de aarde
  8. We zijn allen astronauten van het Ruimteschip Aarde
  9. Wie geen respect heeft voor anderen, heeft geen respect voor de mensheid
  10. Mensheid, natuur en aarde zijn onscheidbaar

“We zijn allemaal astronauten van het ruimte schip aarde. We kunnen zelf de nieuwe richting bepalen. Onze wil is de sleutel naar een duurzame mensheid”. We staan aan het begin van een revolutie, van een nieuw tijdperk.

“Laten we het menselijke tijdperk begroeten!”

Urban Fair gelooft in anders denken, anders leven anders ondernemen. Wij omarmen zijn filosofie en zullen zijn gedachtegoed voortzetten!

Wubbo Ockels met Thomas Rau tijdens Het groen Festival september 2013

Bron: De laatste brief van Wubbo Ockels aan de wereld gepubliceerd in het Parool, AD, Volkskrant en Trouw  |  http://www.ecolutions.nl  |  http://www.superbusproject.com | http://www.degroenegrachten.nl  |  http://www.happyenergy.nl

Fotografie : Helene Vogelaar. 2010 Sail Amsterdam, Zondag Groen Festival 2013