Javatas | Food Film Festival

Afgelopen weekend tijdens het Food Film Festival was Urban Fair bij de pilot van Javatas. Een culturele food tour langs de lokale ondernemers in de Indische buurt, in Amsterdam Oost.

Tijdens het eerste lenteweekend trotseerde we de kou en struinde we de Javastraat af op zoek naar echte smaken en verse ingrediënten voor het Marokaanse gerecht: Tajine Lahma Belhodar van Najat. Javatas verbindt de producten uit de buurt aan persoonlijke verhalen van de winkeliers en buurtbewoners.

Met onze ogen dicht luisterden we naar het verhaal waarin we werden meegenomen langs de smaken uit Najat haar jeugd. Vervolgens nam Najat ons mee langs haar favoriete adresjes in de Javastraat. Ze deelde haar lievelingssmaken en onthulde de geheimen uit haar eigen keuken. Met een tas vol authentieke smaken en prachtige verhalen en het recept voor de tajine gaan we naar huis. Hup naar de keuken…

Op 30 juni 2013 komt dit allemaal samen tijdens een ultieme ontmoeting van persoonlijke eetverhalen en gerechten op verschillende locaties.

Wil je de Javatas tour doen of het food event bijwonen? Kijk op Javatas.nl