©2012 UrbanFair. All right reserved

Genieten tijdens de crisis

Vandaag stopte de prille voorjaarszon even de tijd, en toverde een glimlach op mijn gezicht. Op dat moment besefte ik dat er maar een klein beetje nodig is om te kunnen genieten. Steeds vaker wordt de welvaart losgekoppeld van het welzijn, we genieten meer van de kleine dingen. Lidewij Edelkoort  voorspelde al ‘Het gaat meer om het genieten van de kleine dingen. Een verse boterham met zoute boter of een mooie wandeling’

In crisis tijden zijn we op zoek naar positiviteit en spiritualiteit. Lieke en Richard Lamb vertellen in hun Prinsjesdag-rapport over dat de focus verschuift van je bezit naar beleving. Urban Moods veranderen;  de snelle maatschappij gaat opmerkelijk genoeg steeds meer leven volgens het ‘less extra, extra less’. Het nieuwe Calvinisme. Niet meer maar minder en beter!

De welvaart  krijgt een tegenbeweging, WELZIJN. Want wat is welvaart zonder welzijn? We willen gelukkig zijn en genieten.  Geluk zit niet in de marketing en is bovendien heel duur als je die daar wel vindt . ‘Economische groei is een te beperkt concept ‘ is de boodschap van Akzo topman Tex Gunning,  tijdens de 3e NIVOZ-lezing.  Het wordt tijd om het idee van economische welvaart in te ruilen voor het idee van totale welvaart dat draait om fysieke, intellectuele, sociale en spirituele waardecreatie. ‘Van armoede naar welvaart was een grote stap. De volgende is die van welvaart naar welzijn’. pleit Onno Fransen van CRS manager van Ahold.

DESIGN THE CHANGE – CAPTURE THE CREATIVE ENERGY!

Editorial: Paula Bartoszuk (International Lifestyle Studies)
Photo’s : Helene Vogelaar