Felix, Foam & Frame

FELIX & FOAM  Afgelopen donderdag opende Felix & Foam haar deuren. Een artistieke samenwerking tussen Felix Meritis, Foam, Frame magazine en restaurant Foyer. De komende zes maanden is Felix & Foam het culturele walhalla waar kunst, cultuur, evenementen samenkomen.

FELIX Felix Meritis, van oorsprong de ontmoetingsplek voor kunst, cultuur & wetenschap staat te koop. Om dit prachtige 18e eeuwse grachtenpand aan de Keizersgracht nieuw leven in te blazen en aantrekkelijk te maken voor een nieuwe culturele investeerders, bedachten ze dit geweldige culture initiatief. 7 zalen bieden ruimte voor tentoonstellingen filmvertoningen, art installaties, een galerie, een restaurant en de 3 verdiepingen tellende FRAME pop-up store. Daarnaast muziekavonden, debatten en college clubs.

FOAM Op de begane grond van dit monumentale pand presenteert Foam de tentoonstelling ‘The space between us’. In deze expositie brengen 9 kunstenaars de betekenis , de waarde en de representatie van het lichaam in beeld en schijnen een onverwacht licht op relevante hedendaagse issues:  “Het besef, de kwetsbaarheid en de bescherming van ons lichaam en fysieke zelf binnen de geglobaliseerde en extreem door de media gedreven maatschappij”.

FRAME  In de pop-up store op de 2e verdieping wandel je door een 3d versie van het FRAME magazine. Beauty, fashion, kunst, design en media komen samen in de zuilenzaal. Het opvallende spiegelmeubilair van i29 interior architects reflecteert en benadrukt de bijzondere architectonische elementen van deze prachtige ruimte. Frame creëert hier een hybride ‘hub’ voor nieuw innovatief design talent, maar biedt tevens ruimte voor toegankelijk, functioneel en tijdloos design.

FOYER Natuurlijk mag food niet ontbreken in dit jonge culturele concept. Restaurant Foyer gerund door jonge ondernemers, serveert vanaf 2 mei een culturele Hollandse lunch of diner in een nieuw jasje.

Check hier de culture agenda en de next upcoming design talents!

http://foam.org/felix-foam

Credits design talents:

Open / Close neon letters: Joseph Semah

Sculpture nude: Koen Hauser

Inside Obama’s compound : Willem Populier

3d printed champagne flûte: Dus architecten

Lingerie: La Fille d’O

Trenchcoat: Avelon

Interieur accessoires: Muuto

Micro denim brand: BDD (Benzak Denim Developers)