DDW 2012

Power to the… young social developers!!

Al de elfde editie van Dutch Design Week vond er plaats in Eindhoven van 20 tot 28 november stonden er verspreid over 85 locaties meer dan 300 events op het programma van DDW 2012. Negen dagen lang circa 1800 ontwerpers toonde hun werk. Elke DDW-dag had een eigen speciaal programma met spannende activiteiten en pakkende lezingen.

Onze wereld verandert in razend tempo en we willen allemaal graag voorbereid zijn voor de opkomende veranderingen. Bezoekers konden genieten van grenzeloze creativiteit en een kijkje nemen in de nabije toekomst.

Veel jonge designers, denkers en makers zijn druk bezig om moeilijke ontwikkelingskwesties te beantwoorden en met de vernieuwende ontwerpen oplossen. Deze jonge actieve zielen representeren de groep van Young Social Developers, de jonge mensen die crisistijden en negativiteit zat zijn. Positiviteit geeft ons kracht en creativiteit bied oplossingen.

Tijdens DDW 2012 was het helder dat jonge ontwerpers hun steentje aan een betere toekomst en maatschappij willen bijdragen. Veel projecten rondom duurzaamheid en zichtbare behoefte om voor elkaar te zorgen. Jonge creatievelingen die vanuit een ander perspectief kijken en op een andere manier denken. Positief en creatief denken en dat aan het bredere publiek tonen. Ik ben overtuigd dat deze attitude veel goeds met zich mee gaat brengen en de moderne maatschappij  een betere weg in stuurt , en jij?

 

Editorial: Paula Bartoszuk for Urban Fair
Photo’s : Paula Bartoszuk