Bilder & De Clercq

Bilder & De Clercq is een fantastisch nieuw food concept in Amsterdam Oud West. Op de hoek van de Bilderdijk en De Clercqstraat prijkt het manifest:

Eindelijk eenvoudig lekker koken!

Je krijgt een welkome ontvangst als je de winkel binnen stapt:  de geur van heerlijke koffie, homemade sweets en personeel met een schort en een glimlach. Loop je voorbij de prachtige toonbank kom je in een walhalla van verse ingrediënten en fantastische gerechten. De sfeer is urban, authentiek met een vleugje nostalgie. De inrichting van de winkel is volledig afgestemd op de samenstelling van diverse voor- , hoofd- en nagerechten. Alle ingrediënten zijn al voor je geselecteerd en overzichtelijk bij elkaar gepresenteerd. Nooit meer urenlang zoeken in de supermarkt of alle toko’s afstruinen naar dat ene speciale ingrediënt.

Het concept (ontwikkeld door …,Staat creative agency) is eenvoudig: Inspireren, Kiezen, Koken en Genieten. Een soort take a way voor gevorderden, alleen thuis nog even klaarmaken…. De smaakvolle recepten worden bedacht door professionele koks. Volg de stappen op de stijlvol vormgegeven recepten kaarten en je tovert in een handomdraai een culinaire maaltijd op tafel. Ideaal voor mensen die geen tijd hebben of niet kunnen koken.  Maar natuurlijk ook super voor mensen die van heel lekker eten houden!

Bilder & De Clercq werkt met zoveel mogelijk lokale, ambachtelijke fairtrade leveranciers. De ingrediënten van de gerechten worden precies afgepast, dus je hoeft niets weg te gooien. Je koopt alleen wat je echt nodig hebt. Als je 1 teentje knoflook nodig hebt in het gerecht, koop je voor slechts 16ct 1 teentje knoflook. Heb je toevallig thuis een kruidentuintje dan hoeft je de 3 verse takjes thijm niet te kopen. Als je aanspraak kan maken op je bestaande voorraadkast, vermelden ze dat er ook keurig bij. Goede bijpassende wijn mag natuurlijk niet ontbreken, dus ook die heeft Bilder & De Clercq al voor je geselecteerd. Wat kan het leven toch lekker en simpel zijn!

Heb je toevallig nog een cadeautje nodig voor je gasten of wil je jezelf graag verwennen met een leuk kook cadeautje, ook dat kan! Achter in de winkel hebben ze allerlei fairtrade kook en cadeau artikelen o.a. van Fairtrade Original, Piet Hein Eek en van Mae Engelgeer. Ook hebben ze een wand met allerlei lekkere wijnen, siropen, olies, jams, worsten, koekjes en borrel happen. Daarnaast hebben ze vers brood van Handgemaakt Brood en (gedroogde) worst van Brandt en Levi, organic yogurt ijs van Frozz. Loopt het water je al in de mond? Snel je naar de hoek van de Bilder & De Clercq!

Mijn absolute favoriete gerecht: De gevulde kool met venkelworst en riso. Alle recepten staan online, dus check: http://www.bilderdeclercq.nl/gerechten/gevulde-kool-met-venkelworst-en-riso/

Adres Bilder & De Clercq: De Clercqstraat 44, 1052 NG Amsterdam

Tekst: Helene Vogelaar |  Photocredits: Urban Fair

 

One Trackback

  1. By Start-up tour XXL on June 12, 2013 at 15:22

    […] of ben je nieuwsgierig welke verhalen je ook gemist hebt? Bekijk alvast 2 andere start-ups: Bilder & De Clercq & Hutspot en laat je inspireren tot het nieuwe […]