Ben jij GROOS?

BEN JIJ GROOS? Afgelopen week ging Urban Fair op trend watch tour door Rotterdam, samen met de Steffi de Bie van het Belgische Eco lifestyle blog: I love Eco Al fietsend en genieten van het mooie weer, stuitten we onverwacht op de GROOS. Deze Rotterdamse conceptstore opende 3 maanden geleden haar deuren en is hét platform voor designers en kwaliteitsproducten uit Rotterdam.

Groos betekent: Trots , Apetrost ! Want dat is wat ze zijn op hun ras echte Rotterdamse designers. In dit Rotterdamse miniwarenhuis vind je mode, design en kunst, maar ook muziek, boeken en lifestyle-producten. Het creatieve brein achter GROOS zijn Tjeerd Hendriks (foto) en Joost Prins. Het doel van de heren is om Rotterdamse kwaliteitsproducten samen te brengen in 1 winkel en deze te promoten bij een breed publiek. Zo worden de producten zichtbaar en krijgen ze de aandacht die ze verdienen!

Ga dus even langs voor een ‘Bakkie Pleur’ -Rotterdamse ‘slang’ voor kopje koffie- (Nootenzo), een paar hipter sokken (Alfredo Gonzales), een urban kruiden tuintje ( Hucksherbs) of simpel weg voor een stukje oude liefde (Peter van Bruggen)! Fantastisch zijn ook de porseleine ‘Flesvazen’ (Foekje Fleur), letterlijk gebaseerd op de gevonden’ plastic flessen soup’ uit de Maas. Een prachtig statement naar de niet degradable puinhoop van onze wegwerpmaatschappij. Verder spotten we ook superleuke (kinder)cadeautjes zoals de grappige boekjes van Brom & Vlieg (Sandra de Haan) en stoere organic cotton rompertjes (MauseBird). Gemene delers zijn, aandacht, kwaliteit, creativiteit, eco, fairtrade, handgemaakt en lokaal. Simpelweg producten om GROOS op te zijn!

Intuïtief navigeren en ‘follow the locals’… Zo ontmoet je (onverwacht) nieuwe, interessante concepten en inspirerende start-ups! Uiteindelijk kwamen we niet op Katendrecht uit, maar richting Noord voor een relaxte lunch bij Picknick. Bij Picknick draait alles om het perfectioneren van eenvoud, en dat proef je terug in de smaakvolle gerechten, smoothies en koffie. Door de vriendelijke behulpzame bediening voelt alsof je aan je eigen keuken tafel zit.

Wil je meer lezen over onze gezamenlijke trend tour? Kijk dan op www.blog.iloveeco.be. Onze inspirerende ontmoeting krijgt een vervolg! Eind augustus gaan I LOVE ECO en URBAN FAIR samen on tour in Gent!

GROOS Schiekade 203, Rotterdam,  www.groosrotterdam.nl  |  PICKNICK: Mariniersweg 259, Rotterdam, www.picknickrotterdam.nl

 

One Trackback

  1. By Rotterdam duurzaam | I ♥ Eco on June 28, 2013 at 06:48

    […] by Steffi on jun 28, 2013 Op een mooie dag nam Helene Vogelaar, trendwatcher en oprichter van Urban Fair, me mee naar de Maasstad Rotterdam. Het werd een prachtige dag, vol nieuwe indrukken. Dankzij […]